GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

 • Hogyan tudok jelentkezni egy általatok szervezett delfinezésre?

Kattints a jelentkezés ikonra, és tölts ki a jelentkezési lapot.  

A jelentkezési lap kitöltése után regisztrálunk benneteket és számítunk a részvételetekre.

A pontos kirándulás dátumot csak pár nappal az érkezésetek előtt tudjuk lefixálni az időjárás miatt.

Ezért mielőtt jöttök előtte kb. 3 nappal jelentkezzetek, hogy megerősítsétek a részvételi szándékotokat és megbeszéljük a kirándulás napját.

Fontos, hogy ne legyen nagy szél a kirándulás napján. Az időjárást kb. 1 hétre látjuk előre.

Ezeken a linkeken ti is tájékozódhattok a széljárásról:

Hurgada: https://www.windfinder.com/forecast/hurghada_sultana_beach

Sataya: https://www.windfinder.com/forecast/wadi_lahami_hamata

 •  Miben más a ti kirándulásotok a többi céghez képest?

Sok mindenben más, de a legkiemelkedőbb különbség az, hogy megtanítjuk a részvevőknek hogyan tudnak kapcsolódni a delfinekkel. Hogyan tudják magukhoz hívni őket.. Illetve mindent megteszünk, hogy az esetleges félelmek, hiányosságok ( pl. nem tudnak úszni, víziszony) ellenére tudjanak úszni a delfinekkel. A legtöbb kiránduláson 30-40 főre van egy 1 fő, aki vigyáz rájuk a vízben. Nálunk mindig előre tudjuk hány főnek kell kiemelt segítség és annak megfelelően hivunk segítőket és a csoport létszám is általában 15 fő alatti. A kirándulás során nincs fix program terv, amit követünk. Mindent úgy alakítunk, hogy a lehetőségekhez képest a legtöbbet tudjunk lenni a delfinekkel.

 •  Gyerekeknek van kedvezmény?

Amennyiben  nem jönnek be a vízbe 5 év alatt ingyenes, 5 év felett 50% a kedvezmény. Ha bejönnek a vízbe, akkor nekik is teljes ár, mert ők még kiemeltebb figyelmet igényelnek a vízben, mint a felnőttek.

 • Az az álmom, hogy delfinekkel ússzam, de nem tudok úszni, sőt félek a vízben! Mit csináljak?

Gyere nyugodtan a kirándulásunkra. Segítünk!! Kapsz mentőmellényt és lesz veled valaki a vízben, aki fogja a kezed végig. Csak a jelentkezésnél feltétlenül jelezd, hogy félelmeid vannak és/vagy nem tudsz úszni. Ebben az esetben extra 15€ fizetendő a részvételi díj mellé, ami a napi díja annak, aki végig csak rád vigyáz. Ez azt az összeget, csak akkor kell fizetned,ha ez a segítő egész nap kizárolag rád vigyáz, veled foglalkozik. Amenyiben elfogadod, hogy a segítő másnak is segíthet veled egy időben, úgy nem kell extra díjat fizetned, ez így az alap szolgáltatás díja.

 •  Mit vigyek magammal a hajóra?

Naptej, törölköző, több fürdőruha, hogy le lehessen cserélni a vizeset. Sznorkel felszerelés, ha van.

Fázósoknak neoprén ruha a vízbe. Ha az időjárás szükségessé teszi szél dzseki, meleg ruha.

Ha a szállodában nincs korai reggeli, akkor előző este a recepción kérjetek reggeli csomagot

és hozzátok a hajóra magatokkal. De ha nem adnak, az se probléma, mert a hajón lesz reggeli is. 

 • Hány százalék, hogy találkozunk delfinekkel? 

Mivel szabadon élő delfinekről van szó, ezért nem tudunk 100%- ról beszélni.

De mindent megteszünk annak érdekében, hogy a legnagyobb legyen az esélye a találkozásnak és annak, hogy tudjunk úszni és minőségi időt együtt tölteni velük.  Hurghadán a delfineknek vannak úgynevezett kedvenc helyeik, ahol nagyobb valószínűséggel fordulnak elő. A kirándulások alkalmával ezeket keressük fel. Illetve kapcsolatban vagyunk a vízen lévő hajókkal is és egymást segítve keressük meg a delfineket.

Eddig átlagban 99%-os arányban találkoztunk delfinekkel a hurghadai és satayai kirándulásaink során.

 • Hogyan viselkedjek a delfinekkel? Mi az, amit szeretnek? Mi az, ami zavarja őket?

A delfinek nagyon érzékenyek az emberektől feléjük áramló ingerekre, hatásokra, hangokra, mozdulatokra. Nem szeretik a hirtelen mozdulatokat, ha kapkodunk, nyúlkálunk utánuk. Bizonyos érzelmek, amik az emberekből sugároznak zavarják, irritálják őket. Nagyon érzik például, ha egy ember rosszindulatú, nagyon feszült, szorongós, vagy retteg valamitől vagy pont épp tőlük.

Ők nagyon szabadok és nem bírják elviselni a korlátokat, szenvednek tőle.

(Ezért szörnyű számukra a delfinárium.)

Ha valaki úgy áll hozzájuk, hogy elvárásai vannak, velük szemben vagy fél tőlük vagy nagyon akarja a találkozást velük (itt a hangsúly az akaromon van) akkor nagy az esély rá, hogy a delfinek elkerülik az ilyen embereket. Amikor az emberi érzelmekről írok, akkor az érzések intenzitása az, ami számít.

Az normális, hogy valaki izgatott, hogy találkozni fog velük és várja. Az más minőség a delfinek felé, ha görcsösen akarja a találkozást és utána kiborul, ha nem sikerül.

Ez egy teljesen más érzelmi töltés. Ez az, amit a delfinek nem szeretnek, mert kényszerítőnek érzik.

Az, ha valaki, szívből szeretettel, játékosan, tét- elvárások nélkül közelít feléjük és megengedi nekik, hogy szabadon olyanok legyenek, amilyenek épp szeretnének lenni az biztonságérzetet ad nekik és nyitottá válnak és közelítenek felénk.. Mélyíti a kapcsolatot,  a szemkontaktus velük.

Ha lehetőséged van rá, próbálj minél hosszasabban a szemükbe nézni.

Ilyenkor sokszor megnyílnak felénk és hosszan játszanak velünk.

És érzik azt is, ha már a találkozás előtt telepatikusan beszélünk hozzájuk és szeretetet küldünk nekik. pl. Gondolj egy mosolygós delfinre és érezd azt a szeretetet, amit iránta érzel. Aztán gondolj a Vörös tengerben élő összes delfinre...Elmondhatod nekik pl. hogy nagyon szeretnél velük találkozni, megismerni őket...

És kérd meg őket, hogy azok a delfinek, akik szintén szeretnének veled találkozni jöjjenek oda hozzád, azon a napon mikor a kirándulás lesz és ha van kedvük játszanak veled... Olyan érzést küldj feléjük, mint mikor valakit nagyon szeretsz és készülsz megölelni... Szeretettel várod őt az ölelésedbe. Így várd a delfineket, a velük való találkozást, ezzel az érzelmi töltéssel. Ez segít abban, hogy már a személyes találkozás előtt létrejöjjön a kapcsolat velük. Így már "ismerősként" fognak fogadni.

Azt tapasztaltuk, hogy akik figyelmet fordítottak az itt leírtakra, és szívből kapcsolódtak velük, már a kirándulás előtt, Ők sokszor mágnesként vonzották a delfineket és játszani is tudtak velük.

Természetesen ritkán van olyan is, amikor nekik van szükségük privát térre és nem akarnak kapcsolódni az emberekkel. És nem miattunk vannak távol.

1 hónapban 1-szer elő szokott fordulni, amikor a környékről “ eltűnnek” a delfinek. Ilyenkor senki sem látja őket.

A hajó kirándulás során még részletesebben fogunk foglalkozni ezzel a témával. 

 • Adjunk borravalót a hajó személyzetének?

Egyiptomban nagy hangsúlyt helyeznek a borravalóra, ahogy valószínűleg azt már tapasztaltátok.

Ez a hajón sincs másképpen. Nagyon örülnek, ha "jó" borravalót kapnak és nagyon szomorúak, ha nem.

Ilyenkor mindig kérdezik tőlem, mit nem csináltak jól, mivel nem voltak elégedettek a vendégek.

Ha nagyon kevés borravalót kapnak azt ők úgy értékelik, hogy a vendégek nem voltak megelégedve és bántja őket, zokon veszik.

Mi számít jó borravalónak számukra? Azt figyeltem meg, ha a kirándulás résztvevőitől összesen annyi borravaló jött össze, hogy mindenkire a személyzetből 10€ jött ki fejenként, akkor nagyon elégedettek és boldogok szoktak lenni. Ilyenkor úgy érzik, jó munkát végeztek és a vendégek elégedettek.

A hajón általában 4-5 fő a személyzet. (3 közvetlenül a hajóhoz tartozik, 1 vagy 2 fő, aki vigyáz rátok a vízben.) Amiket leírtam nem azt jelenti, hogy ennyit kell adnotok, csak mivel nagyon sokan felteszik azt a kérdést mi számít nekik jó borravalónak, ezért leírom Nektek a tapasztalataimat. Teljes mértékben rátok van bízva, ki mennyit szeretne adni vagy ad e egyáltalán...

 

 • Melyik időjárás a legalkalmasabb a delfinezésre?

Amikor gyenge a szél. A delfinek nagyon szeretik a nagy hullámokat, csak a mi gyomrunk

nem mindig bírja a hajó billegését a nagy hullámokban. A kb.30 km/órás szél a határeset abban még

ki lehet hajózni biztonságosan, akinek érzékeny a gyomra valószínűleg tengeri beteg lesz, de tudunk adni gyógyszert tengeribetegségre. Minél kisebb a szél annál jobb. Ezért mi mindig az időjárás függvényében indítjuk a kirándulásainkat. A legfontosabb szempont számunkra a vendégeink biztonsága.

 • Melyik hónapban a legérdemesebb kimenni Egyiptomba a delfinezés szempontjából?

Hurghadán elő szezonban, a legjobb. Kb. márciustól június végéig.

Ilyenkor a delfinek sokkal nyitottabbak az emberekkel való kapcsolódásra. Sokkal többet játszanak velünk. Másik időszakban is ki lehet fogni olyan alkalmakat, amikor játékosak, nyitottak felénk. Csak arányaiban kevesebbszer, mint előszezonban.

Ennek valószínűleg az az oka, hogy július - augusztusban a legtöbb a turista. Ilyenkor általában egyszerre kb. 30 hajó veszi őket körbe fedélzetükön kb.30-40 turistával.

Ez hosszú távon nagyon megviseli őket. Ezért mi mindig arra törekszünk, hogy a legkevésbé zavarjuk őket. Úgy alakítjuk a programunkat - a lehetőségekhez képest - hogy akkor legyünk velük, amikor senki vagy csak kevés hajó van a közelükben.

Amikor épp nincsenek játékos hangulatukban, akkor figyeljük és csodáljuk őket.. : )

Az is felejthetetlen élmény tud lenni. Satayan többnyire egész évben tudunk a delfinekkel lenni.

 • Készül videó felvétel a kirándulás során?

Igen, igyekszünk készíteni videófelvételeket és fotókat a delfinezéseinkről.

Ezeket később meg lehet vásárolni.

Az ár a készített videók terjedelmétől is függ

Általában fotó és videó együtes megvásárlása 40€ / szűk család. 

Magán kirándulásoknál, egyedi árképzés van. 

 • Mit nevezünk sznorkelezésnek?

http://buvarmesterblog.blogspot.com.eg/2012/04/mit-nevezunk-sznorkelezesnek.html